Seo Services

Харківські зоозахисники прийняли участь в загальноукраїнському пікеті


Третього квітня біля Міністерства екології і природних ресурсів України пройшов пікет зоозахисників, які вимагали не підтримувати проект Закону # 9453, розроблений Мінеко та поданий до Верховної Ради України Кабінетом міністрів України.

За словами учасників пікету, вказаний законопроект має ряд недоліків та спрямований на легалізацію жорстокого поводження з тваринами і діяльність пересувних цирків з тваринами.

Редакція інтернет-порталу Кharkiv.misto.in.ua вирішила дізнатись подробиці події, у однієї з учасниць, харків'янки Марини Суркової .

Хто став ініціатором проведення зустрічі з керівництвом Міністерства екології та природних ресурсів у Києві?

Вона відбулась на вимогу провідних зоозахисних та екологічних організацій України: Асоціації зоозахисних організацій України, Київського еколого-культурного центру, Єдиної Планети, Відкритих кліток, руху UAnimals та Захисти права тварин.

Спочатку пікет, і лише після зустріч?

Так, того ж дня, в Міністерстві екології відбулася зустріч з міністром екології паном Остапом Семераком та його заступником паном Василем Полуйко з приводу обговорення проблем, які викликані зареєстрованим в ВРУ законопроектом 9453. Під час зустрічі ми, активісти, наголосили, що ідея міністра екології пана Остапа Семерака про заборону використання диких тварин в цирках дуже прогресивна і ми всі її підтримуємо, але, на жаль, в законопроекті 9453 містяться норми, які зашкодять тваринам. Так, там, зокрема, легалізується жорстоке поводження з тваринами при законній діяльності та легалізуються пересувні цирки з тваринами. Ми нагадали міністру, що до Верховної Ради України подано також альтернативний законопроект 9453-1, розроблений захисниками тварин та екологами, який забороняє використання тварин в цирках - як пересувних, так і стаціонарних, забороняє контактні зоопарки, дає визначення цирку та посилює відповідальність за жорстоке поводження з тваринами, який вони просять підтримати.
Також учасники зустрічі з боку зоозахисних організацій зазначили, що вони радо співпрацюють з Міністерством в інших питаннях захисту тварин, зокрема підтримують Мінеко в судових засіданнях з відстоювання Наказу Міністерства екології та природних ресурсів щодо занесення лося до Червоної книги України.

Якусь позицію міністерства Вам висловили?

В свою чергу, пан  міністр Остап Семерак висловив наміри підтримати зоозахисників, зазначивши, що завжди відкритий до спілкування та співпраці в сфері захисту тварин. Наприкінці зустрічі сторони дійшли домовленості про вдосконалення системи комунікації Мінекопродресурсів із зоозахисниками та об'єднання основного та альтернативного законопроектів. З метою підготовки єдиного законопроекту, сторони утворили робочу групу, яка почне свою роботу вже з наступного понеділка,

- розказала кореспонденту Кharkiv.misto.in.ua харківська зоозахисниця,  член правління ГО «Ліга допомоги тваринам», віце-президент Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова.



Автор: Олександр Кузьменко, Фото: Марина Суркова
Харківські зоозахисники прийняли участь в загальноукраїнському пікеті Харківські зоозахисники прийняли участь в загальноукраїнському пікеті Reviewed by Редактор on 09:05 Rating: 5
На платформі Blogger.