Seo Services

Більше 90% сходів озимої пшениці - в задовільному стані

За даними прес-служби ХОДА, загальна площа озимих зернових культур складає 547,9 тис. Га.

«Рослини в зиму увійшли в фазі кущіння, середня висота снігового покриву становила від 20 до 42 см. Стан озимих перед зимівлею: в хорошому стані - 35,3%, в задовільному - 51,4%, в слабкому і розрідженому - 13,2 %. За даними Інституту рослинництва ім. В.Я. Юр'єва, загибелі і пошкоджень озимих культур від перезимівлі не відзначено », - розповів директор Департаменту агропромислового розвитку ХОДА Олександр Нездюр.

На сьогодні отримано сходи на 100% посіяних площ, з яких в хорошому стані - 46,7, в задовільному - 46,9%, слабкі та зріджені - 6,4%.
Загальна площа ярих зернових і зернобобових становить 480,8 тис. Га.

На сьогодні зернові культури знаходяться в фазі молочної стиглості. Роботи з прибирання ранніх зернових будуть розпочаті в першій декаді липня.

У Харківській області прийом і зберігання зерна здійснюють 52 хлібоприймальних підприємства загальною потужністю одноразового зберігання 2 млн 400 тис. Тонн зерна.

На збирання ранніх зернових буде задіяно більше 3 тисяч комбайнів.

Для ліквідації можливих загорянь на полях і в місцях зберігання, переробки врожаю в районах області створено 35 добровільних пожежних формувань загальною чисельністю 105 осіб, додатково залучено 8 пожежних автомашин, 3 автоцистерни та інші засоби, механізми пожежогасіння. Питання пожежної безпеки перебувають на контролі департаменту.
Більше 90% сходів озимої пшениці - в задовільному стані Більше 90% сходів озимої пшениці - в задовільному стані Reviewed by Редактор ленты on 18:03 Rating: 5
На платформі Blogger.