Seo Services

На Харківщині запобігли масштабній диверсії на Краснопавлівському водосховищі (Фото)

Співробітники Департаменту контррозвідки Служби безпеки України спільно з обласним Управлінням СБУ затримали жителя Харківщини після закладки і спроби приведення в дію вибухового пристрою на території комплексу водопідготовки «Дніпро» КП «Харківводоканал» в селищі Краснопавлівка.

Як повідомляють в обласному Управлінні СБУ, за словами затриманого, в лютому 2019 року він був завербований співробітниками ФСБ РФ в місті Білгород (Росія) і скоїв цей злочин за їх завданням.

Диверсант заклав вибухівку в безпосередній близькості від ємності з хлором, яка технологічно задіяна в системі очищення води і, в разі пошкодження, відновленню не підлягає. За попередніми даними, потужність вибухівки еквівалентна двом кілограмам тротилу.

Вибух міг призвести до дестабілізації соціально-економічної обстановки в регіоні через припинення водопостачання в містах Харків і Лозова.

Чоловікові оголошено підозру про вчинення злочину, передбаченого ст.113 ( «Диверсія») Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії.


На Харківщині запобігли масштабній диверсії на Краснопавлівському водосховищі (Фото) На Харківщині запобігли масштабній диверсії на Краснопавлівському водосховищі (Фото) Reviewed by Редактор ленты on 16:00 Rating: 5
На платформі Blogger.