Seo Services

У Харкові розпочалась Французька весна



"Французька весна" це щорічний фестиваль французької культури в Україні. Кожного квітня фестиваль пропонує різноманітну програму в сфері образотворчого мистецтва, кіно, літератури та інших галузей культури.

Цього року, за словами організаторів, наскрізною темою фестивалю, який проводиться в Україні вже 16 раз, обрано тему кольору/кольорів.

Kharkiv.misto.in.ua попросили організаторів роз'яснити цю особливість:

"Основна ідея була увійти в якусь тематику. І щоб кожен рік Французька весна мала якусь тематику. Це нова тема і для нас, і ідея у тому щоб створити таку ж насичену програму. А кольори - це тому що весна асоціюється з різноманіттям, багатством кольорів. Зима в Україні достатньо довга та сувора, сіра, і тому після того як ми всі провели час у сплячці зимою, час прокинутись і наповнити життя різнокольоровими кульками-подіями, які би були досить різноманітними", - розказав кореспонденту Kharkiv.misto.in.ua директор Alliance Française Харків Тімоті де Майар.

Іншою особливістю цьогорічного фестивалю "Французька весна" у Харкові стане те, що на всіх подіях, де буде потрібен переклад, будуть присутні не лише перекладачі з французької, а й перекладачі на мову жестів - сурдо-перекладачі. Про це присутнім розказала Ольга Блохіна, керівник Харківського центру інклюзивно-іноваційного супроводу осіб з інвалідністю по слуху "Нечуючі потребують більшого".

Програма фестивалю дуже насичена, до того ж частина подій фестивалю буде відбуватися лише у регіонах, примушуючи тим самим до подорожей саме мешканців Києва.

Події фестивалю "Французька весна" у Харкові.

З повним переліком подій в рамках фестивалю в різних містах України читачі можуть ознаймитись за посиланням на сайті Французького інституту в Україні.

Автор, фото: Олександр Кузьменко
У Харкові розпочалась Французька весна У Харкові розпочалась Французька весна Reviewed by Редактор on 10:16 Rating: 5
На платформі Blogger.