Seo Services

В Харкові пройшли слухання щодо побудови ртутно-переробного заводу. Громада відмовилась



На сайті Міністерства екології та природних ресурсів України уважні харків'яни побачили оголошення про громадські слухання: "м. Харків. Розміщення ділянки по утилізації ртутьвмісних відходів і виробництва ртуті по вул. Лодзькій, 7-А в м. Харків. Адреса: 61099, м. Харків, вул. Лодзька, 7А. Область: Харківська область. Отримувач: УЦО. КОАТУУ: Фрунзенський."

Виявилось, що самі слухання заплановано проводити у Київському районі міста, а підприємство пропонується розмістити  у Немишлянському (до 2016 року - Фрунзенському) районі. І справа навіть не у тому, що у Міністерства екології та природних ресурсів старі, ще не декомунізовані, карти міста Харків. А у вочевидь, свідомій спробі шахрайства з громадською думкою.

Kharkiv.misto.in.ua поцікавились думкою учасниці слухань, харківської юристки та зоозахисника Марини Суркової:




"Щойно закінчились громадські слухання з даного приводу. Незважаючи на те, що представник Міністерства екології та директор "Харківеко" спочатку намагалися зірвати їх. Вони тут намагались керувати процесом. Слухання були призначені не в районі будівництва заводу, як це передбачено нормами чинного законодавства, а майже на виїзді з міста, від найближчої зупинки громадського транспорту 1,5 км (дитячій табір "Сонячний" Південної залізниці). Але відбувались вони у готелі "Магістраль" (поруч з табором), представникам харківської громади ще довелося шукати це місце. Тобто, на мою особисту думку, все було зроблено для того, щоб громадські слухання, по факту, не відбулися. Більше того, у представника Мінеко був підготовлений такий собі бланк-зразок (фото), з готовими формулюваннями щодо визнання слухань дійсними, попри нібито  неявку членів територіальної громади на слухання.

Незважаючи на такі перепони, громадські слухання відбулися. Було складено Протокол, відбулося голосування. Громада виступила проти будівництва подібних заводів, в тому числі цього заводу по переробці відходів, що містять ртуть в межах міста Харкова, і зокрема, за адресою вул. Лодзинська, 7а",
- висловилась в своєму коментарі Kharkiv.misto.in.ua Марина Суркова, голова ГО "Громадсько-правовий захист", помічник депутата Харківської міської ради.

Всього, на слуханнях, за словами учасників, було понад сто осіб, членів територіальної громади міста Харкова.
 





Автор: Олександр Кузьменко. Фото: Марина Суркова.
В Харкові пройшли слухання щодо побудови ртутно-переробного заводу. Громада відмовилась В Харкові пройшли слухання щодо побудови ртутно-переробного заводу. Громада відмовилась Reviewed by Редактор on 15:28 Rating: 5
На платформі Blogger.