Seo Services

Харківські бібліотекарі отримали високу оцінку своєї роботи від Вікіпедії


У Харкові завершився обласний конкурс серед публічних бібліотек Харкова та Харківської області на кращу статтю і фотографію краєзнавчої тематики для української Вікіпедії.

Організаторами конкурсу виступили: Департамент культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації; Харківська обласна універсальна наукова бібліотека, ГО«Вікімедія Україна».

Учасниками конкурсу стали колективи обласних, районних, міських, районних у місті, селищних та сільських бібліотек з усієї Харківської області. До конкурсу могли долучитися і користувачі цих бібліотек.

Як розказали Kharkiv.misto.in.ua організатори, метою конкурсу була активізація бібліотек для діяльності з поширення та популяризації знань щодо Харківщини в українській Вікіпедії. Основним завданням конкурсантів стало наповнення української Вікіпедії інформацією та світлинами про важливі об’єкти та явища, відомих людей пов’язаних з Харківщиною; залучення користувачів та членів громади до цієї ініціативи; поширення інформації про ресурси української Вікіпедії серед користувачів бібліотек Харківської області та місцевих громад.
Для участі у конкурсі було необхідно створити нову або поліпшити вже існуючу статтю з краєзнавчої тематики в українській Вікіпедії; додати до спільного доступу у Вікісховищі фото чи інше зображення; залучити якомога ширші кола читачів до участі у конкурсі.

Ми попросили розказати про свою участь, поділитись з нами емоціями та планами на майбутнє одну з фіналісток:
Ми поліпшили статтю у Вікіпедії про Харківську обласну бібліотеку для дітей, і її колишнього директора Сипало І.М. - Героя Радянського Союзу. Я відчувала приємні емоції, це довгоочікувані результати. До останнього моменту ми не знали хто буде переможцем. Отримала хороші емоції, є до чого прагнути. Хотілося би привернути в цей конкурс більше читачів, які допомагали би з написанням статей. Є багато статей російською мовою, але українською такої кількості ще немає. Можна дістати з фондів бібліотек книги краєзнавчої тематики та поділитися знаннями про Харківщину з усім світом! Надалі планую працювати та брати участь в конкурсах,
- посміхаючись, розказала  Kharkiv.misto.in.ua Олена Алєксікова, співробітниця Харківської обласної бібліотеки для дітей.

Обласний комунальний заклад "Харківська обласна бібліотека для дітей" отримав Почесні грамоти від ГО "Вікімедіа Україна" за перемогу  у номінаціях "За найбільший внесок серед поліпшених статей у Харківській області" та "Найактивніша бібліотека".






Автор: Олександр Кузьменко
Харківські бібліотекарі отримали високу оцінку своєї роботи від Вікіпедії Харківські бібліотекарі отримали високу оцінку своєї роботи від Вікіпедії Reviewed by Редактор on 16:20 Rating: 5
На платформі Blogger.