Seo Services

Харківські дітлахи взяли участь у Всеукраїнській Книгоманії


Діти Харкова та Харківської області взяли участь у обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія - 2019» («Найкращий читач України – 2019»).

Він пройшов у Харківській обласній бібліотеці для дітей. Цього року близько 50 дітей-семикласників подолали районні етапи і змагатись за звання найкращого читача року серед своїх ровесників та головний приз – поїздку до міста Львів на читацький Форум.
 «Я привіз сюди книгу про Івана Сірка. Це наш земляк, і всі люди повинні знати історію свого рідного краю, я так вважаю. Іван Сірко ближче за всіх інших великих людей з Запорізьської січі, і він був єдиним кошовим отаманом на Січі, якій обирався 12 разів. Більше таких не було, він переміг у 60 походах, і у нього не було жодної поразки. Мені було цікаво дізнатися більше про цього героя», 
- розказав кореспонденту Kharkiv.misto.in.ua Селіванов Антон, що представляв на конкурсі Нововодолазьку об’єднану територіальну громаду.

 Представниця бібліотеки Новодолазьської ОТГ доповнила, що їх читач Селіванов Антон читає багато різної літератури, в тому числі і історичної, але не тільки – тому на цей конкурс від їх бібліотеки обрали саме його.

Окремою подією став візит до ХОБД та участь у журі конкурсу київської письменниці з харківським корінням - Марії Сердюк.  Авторка книжкової серії «Видатні особистості. Біографічні нариси для дітей» розказала кореспонденту Kharkiv.misto.in.ua свої враження від цьогорічного конкурсу.
«Я працюю у Києві журналістом. Я пишу про їжу, я гастрономічний журналіст. Одне київське видавництво запропонувало мені написати книжку про Коко Шанель, і я вирішила спробувати. Вони хотіли, щоб я написала про тих відомих особистостей, які були дітьми зі своєю мрією, і як вони досягли успіху. Я написала про Коко Шанель, Чарлі Чапліна, Стіва Джобса та Ілона Маска. Це чудово, що сучасні діти читають книжки», 
- зазначила Марія Сердюк.

Спеціально для учасників конкурсу артисти аматорського колективу «Театр на колесах» представили на суд глядачів уривок з вистави за твором класика української прози та драматургії Г.Ф.Квітки-Основ’яненка «Сватання на Гончарівці».

Автор, фото: Олександр Кузьменко
Харківські дітлахи взяли участь у Всеукраїнській Книгоманії Харківські дітлахи взяли участь у Всеукраїнській Книгоманії Reviewed by Редактор on 14:00 Rating: 5
На платформі Blogger.