Seo Services

У Харкові відкрився майданчик для дресирування собак (Фото)

У суботу, 11 травня, в Харкові в районі будинку №38 по вулиці Академіка Барабашова пройшло урочисте відкриття майданчика для вигулу собак «Собачий рай».

Про це інформують в прес-службі Харківської міськради.

Майданчик в цьому місці з'явився завдяки ініціативі дітей з Дитячого парламенту при громадській організації «Соціальна служба допомоги» в рамках міжнародної програми DARE, яка фінансується благодійним фондом «Caritas» (Австрія).

Дитячий парламент почав роботу над цим проектом рік тому. Діти провели анкетування місцевих жителів, результати якого показали, що 37% з них тримають вдома собак, і ще більша кількість людей відчувають незручності через відсутність спеціалізованого місця для вигулу тварин. Щоб зібрати гроші на проект, діти проводили благодійні акції. Оскільки зібрані кошти не покривали всіх витрат, Дитячий парламент звернувся до Адміністрації Київського району міста. У підсумку, за сприяння КП «Центр поводження з тваринами» майданчик була встановлена.

Директор центру Юлія Шаповалова повідомила, що це вже сороковий майданчик для вигулу собак в місті, але перша, ініціаторами встановлення якої були діти.

«Ми не могли не відреагувати на таку ініціативу. Сподіваюся, це не останній майданчик. Вона може стати прикладом для інших громадських або дитячих організацій, куди можна спрямувати свої зусилля. Ми хочемо, щоб на цьому майданчику діти проводили якомога більше часу - в русі, в грі, в спілкуванні з тваринами. А ми будемо приїжджати сюди і проводити різні лекції, надавати консультації», - зазначила Юлія Шаповалова.

Кінолог КП «Центр поводження з тваринами» Петро Полященко розповів, що новий майданчик буде дуже корисною для власників собак.

«Сюди можна прийти, закрити за собою двері і знати, що собака нікуди не втече, не потрапить під машину. Наявність спеціалізованого місця для вигулу та дресирування значно зменшує напруженість між місцевими жителями, коли на одній доріжці під час прогулянки зустрічаються власники собак і мами з дітьми, пішоходи, велосипедисти. Тепер вони будуть гуляти в різних місцях», - зазначив Петро Полященко.

У Харкові відкрився майданчик для дресирування собак (Фото) У Харкові відкрився майданчик для дресирування собак (Фото) Reviewed by Редактор ленты on 09:22 Rating: 5
На платформі Blogger.