Seo Services

Офіцер розказав про результати служби Національної гвардії України в рамках ООС


Вже рік бійці та офіцери Нацгвардії виконують завдання у складі Об’єднаних сил.
Серед завдань  – несення служби на стаціонарних та мобільних блокпостах, охорона взводних опорних пунктів, важливих державних об’єктів, охорона громадського порядку, органів судочинства, конвоювання спецконтингенту, прикриття державного кордону на межі з Російською Федерацією, здійснення контрдиверсійної боротьби, участь бійців батальйонної тактичної групи в оборонних діях на лінії зіткнення.

Підполковник Східного територіального управління Національної гвардії України Дмитро Образцов в своєму коментарі для Kharkiv.misto.in.ua оприлюднив результати діяльності свого формування в складі Об’єднаних сил у цифрах.
"За цей рік 1 817 985 транспортних засобів та 3 127 717 осіб перевірили гвардійці на рухомих та стаціонарних блокпостах. Це в середньому 5 000 та 9 000 одиниць техніки та осіб за добу відповідно. При цьому було затримано 1373 особи, з них  за підозрою у скоєнні злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України – 616 (за підозрою участі в діяльності незаконних збройних формувань – 418).
Також гвардійці вилучили 32 одиниці зброї, 9 мін та снарядів, 3135 набоїв різних калібрів, 32 запалів до гранат, 2200 вибухові речовини, 1,153 кілограма наркотичних речовин, 9 транспортних засобів, вилучено 35 вкрадених речей.
7 важливих державних об'єктів, 2 державні адміністрації, 5 судових установ перебувають під пильною охороною гвардійців.
Більше 3000 осіб спецконтингенту доставлено до судів особовим складом судових варт Нацгвардії", - додав наш співрозмовник.
Також підполковник пояснив, що ООС відрізняється від АТО тим, що АТО передбачала боротьбу з незаконними збройними формуваннями, з терористами, а перед ООС постало завдання вести бойові дії з регулярними російськими окупаційними військами, які організаційно входять у структуру ЗС РФ.

Від початку Операції об'єднаних сил:
- не порушуючи Мінських домовленостей, повернуто під контроль близько 24 кв. км території, у тому числі 3 населених пункти (хутір Вільний, Південне, Шуми);
- перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів майже 4576,7 га;
- знищено 52 655 вибухонебезпечних предметів;
- відновлено 1000 га територій, які вже використовуються в господарських цілях;
- вилучено з незаконного обігу 374 одиниці зброї, близько 252 кг вибухівки, понад 300 тис. боєприпасів;
- на користь Держави вилучено матеріальні цінності, які використовувались у незаконний спосіб, вартістю близько 274 млн. грн.
Формат операції об'єднаних сил, окрім суто військових завдань, передбачав проведення правоохоронних, цивільно-гуманітарних заходів та реалізацію комплексних проектів щодо відновлення інфраструктури і створення умов для подальшого мирного життя населення регіону.
Офіцер розказав про результати служби Національної гвардії України в рамках ООС Офіцер розказав про результати служби Національної гвардії України в рамках ООС Reviewed by Редактор on 12:00 Rating: 5
На платформі Blogger.