Seo Services

Юні українські музиканти проведуть літні канікули в США

На сцені Театрально-концертного центру (малий зал ХНАТОБ) відбувся фінал Всеукраїнського благодійного конкурсу-фестивалю дитячої та юнацької виконавського мистецтва «Музична майстерня».

За головний приз - безкоштовну 4-тижневу поїздку в дитячий музичного табору Luzerne Music Centre, штат Нью-Йорк, змагалися, 20 фіналістів. Оцінювало виступ конкурсантів авторитетне журі, голова - відома американська скрипачка Елізабет Піткерн. Організатори фестивалю - Міжнародна громадська організація братів Дворниченко «Культура і розвиток» та Благодійний фонд «Турбота».

За словами професора, першого проректора Харківської консерваторії і художнього керівника МАСО «Слобожанський» Гаррия Абаджян, виконавський рівень фіналістів конкурсу-фестивалю «Музична майстерня» в цьому році був настільки високий, що журі навіть прийняло рішення нагородити головним призом не одного, як планувалося спочатку, а відразу трьох учасників.

За підсумками конкурсу - 7 юних музикантів вже в наступному концертному сезоні зможуть виступити з Молодіжним оркестром, а Марія Костогриз (скрипка), Давид Ясинський (скрипка) та Олександра Киктенко (фортепіано) проведуть 4 тижні літніх канікул в США.

Всього учасниками конкурсу-фестивалю стали 234 юні музиканти з усієї України, які навчаються грі на класичних музичних інструментах.

Виступи конкурсантів оцінювало авторитетне міжнародне журі, головою якого стала відома американська скрипачка, президент і художній керівник дитячого музичного табору Luzerne Music Center - Елізабет Піткерн. Крім Елізабет, до складу журі увійшли народний артист України, професор, перший проректор Харківської консерваторії, Гаррій Абаджян, заслужений діяч мистецтв України, професор, директор Харківської музичної школи-інтернату для обдарованих дітей Валерій Алтухов, старший викладач тієї ж школи Віктор Дворниченко, а також , заступник директора МАСО «Слобожанський» Олександр Дворниченко і викладач дитячого музичного табору Luzerne Music Center Сергій Дворниченко.

У цьому році конкурс, традиційно, пройшов в двох вікових групах - молодшій (12-14 років) та старшої (15-17,5 років) і проходив в два етапи. Відбірковий тур відбувся в березні-квітні. За його підсумками, після прослуховування відеозаписів виступів конкурсантів, журі визначило 20 фіналістів. Саме вони і вийшли на сцену Театрально-концертного центру (малий зал ХНАТОБ) в середу 08 травня для того, щоб поборотися за можливість виступити з МАСО, і спробувати виграти головний приз - безкоштовну 4-тижневу поїздку в дитячий музичного табору Luzerne Music Centre, вартістю $ 4865.

Також, повідомляють організатори, цього року юні фіналісти конкурсу отримали заохочувальні подарунки від компанії "Слобожанський миловар" і ТРЦ "Французький бульвар".
Юні українські музиканти проведуть літні канікули в США Юні українські музиканти проведуть літні канікули в США Reviewed by Редактор ленты on 16:57 Rating: 5
На платформі Blogger.