Seo Services

Харків'яни провели флешмоб до Дня міжнародної солідарності трудящих (ФОТО)


Сьогодні вранці, у Харкові пройшла масова акція присвячена дню міжнародної солідарності трудящих. З одного боку на мітинг за старою радянською звичкою прийшли представники проросійської організації "Трудовая Харьковщина", а з іншого - активісти низки проукраїнських патріотичних рухів  - "Світанок", "Спротив", "Правий сектор", "Фрайкор" та інших.

Згідно з заявленим маршрутом, "трудохарьковщинці" мали пройти повз пам'ятник незалежності України та спустившись до стін Благовіщенського собору РПЦ провести мітинг біля місця проведення першої "майовки" у Харкові в 1905 році.

Було заявлено 200 учасників ходи, але на місці зборів кореспондент Kharkiv.misto.in.ua побачив лише десь до 40 людей, переважно, пенсійного віку.

Ще десь 50 людей представляли патріотичні організації Харкова. Патріоти паралельно проводили акцію "Похорон комунізму".

У 10:50 юрба пенсіонерів під охороною десь близько 100 поліцейських почала рух до місця проведення мітингу. Паралельно, попереду ходи пенсіонерів, рухалися представники ГО "Світанок", які тримали плакати з написами про поховання комунізму та похоронні вінки.

Пенсіонери вигукували старі радянські гасла про "Мир, труд, май", та новий - "Слава нашій Україні". (Яким чином, прославляння партії колишнього президента України Віктора Ющенко "Наша Україна", пов'язано з їх рухом, з'ясувати не вдалося).  

Проукраїнські активісти у відповідь озвучували патріотичні заклики " Слава Україні! Героям слава!" та гасла спрямовані проти забороненої в Україні комуністичної ідеології.

Під час проведення мітингу, невідомі вихлюпнули на  організатора ходи проросійської організації, очільника "Трудовой Харьковщины" Павла Тищенко зеленку. Облитий звернувся з заявою до поліції.

Паралельно на майданчику біля церкви розгорнулись дискусії пенсіонерів з проукраїнською молоддю. Над натовпом "трудохарьковщинцев" майорили парасольки з зображенням Мікі Мауса та бейсболки з гербом США.

Завершився мітинг пенсіонерів покладанням квітів до металевої стели та виконанням радянських співів 20х-30х років ХХ сторіччя під баян та гітару.

Автор, фото: Олександр Кузьменко













Харків'яни провели флешмоб до Дня міжнародної солідарності трудящих (ФОТО) Харків'яни провели флешмоб до Дня міжнародної солідарності трудящих (ФОТО) Reviewed by Редактор on 14:20 Rating: 5
На платформі Blogger.