Seo Services

Харків'янин Сергій Білий зі світовим рекордом виграв чемпіонат Європи

З 28 квітня по 4 травня в чеському місті Пльзень відбулися змагання з пауерліфтингу, перше місце на яких серед чоловіків у вазі до 105 кг посів харків'янин.

На рахунку Сергія Білого були 417.5 кг в присіданні і 315кг - в жимі лежачи, що потягнуло на «малі» золоті медалі, а також 360кг - в становій тязі ( «мала» срібна медаль). За сумою триборства Сергій підняв, таким чином, 1092.5 кг, що стало новим світовим рекордом. Попередній результат ще одного українця Дмитра Семененко підопічний заслуженого тренера України Леоніда Плотницького перевершив на 2.5 кг.

За інформацією Управління у справах молоді та спорту ХОДА, друге місце в цій ваговій категорії зайняв ще один українець Данило Ковальов з Краматорська Донецької області, результат якого за сумою триборства був 1030кг. «Бронза» дісталася французу Алену Гріньє (1000кг).

Ще одна харківська спортсменка Наталія Гаргуновская посіла третє місце в змаганнях серед жінок у ваговій категорії до 63 кг, показавши результат 515кг за сумою триборства. Перевершити результат Наталії змогли лише росіянка Дар'я Ломацкая (552.5 кг) і норвежка Елін Йоргенсен, яка з результатом 555кг стала чемпіонкою.

Всього на цьому чемпіонаті Європи українці спільними зусиллями трьох вікових груп: дорослі, юніори та юнаки - завоювали 14 золотих, 6 срібних і 10 бронзових медалей, а також зайняли перші загальнокомандні місця серед чоловіків і дівчат, другі місця - в змаганнях серед юніорів та юніорок та третє - серед жінок.
Харків'янин Сергій Білий зі світовим рекордом виграв чемпіонат Європи Харків'янин Сергій Білий зі світовим рекордом виграв чемпіонат Європи Reviewed by Редактор ленты on 09:15 Rating: 5
На платформі Blogger.