Seo Services

Марія Рисак: Харків книжковий, музичний, культурний, прогресивний і активний


Харків книжковий, Харків музичний, Харків культурний, Харків прогресивний і активний... Мій Харків такий, а Ваш? Відвідавши хоча б половину з подій, про які я написала сьогодні, Ваш Харків точно стане яскравішим і захоплююче цікавим, сперечаємося?

Понеділок 27.05

Весь тиждень починаючи з понеділка в Харкові буде проходити Kharkiv Book Fest 2019. У перший день нас чекає презентація книги "Про Україну очима американця" від поета та історика Білла Артрейла, а після презентації відбудеться перегляд фільму "Іван Мазепа. Призначаю тебе зрадником".

Якщо понеділок видасться сильно виснажливим, пропоную відпочити за кіно-вечерею в одному з улюблених закладів харків'ян - Парижі. Документальна стрічка «Місто кішок» - це прогулянка по Стамбулу разом з пухнастими городянами :). Хоч вони і не говорять, але можуть повідати про своє місто дуже багато цікавого.

Вівторок 28.05
Почнемо вівторок продуктивно із зустрічі «Business analysis foundations: your trigger to IT» - цей івент для тих, хто хоч трохи знайомий з розробкою ПЗ і хоче потрапити в IT галузь.

Трохи сучасно мистецтва - у вівторок в рамках книжкового фестивалю пройде зустріч c яскравим творцем "wearable art" Bob Basset, його роботи називають гуру стимпанка і виставляються в Лондоні, Парижі, Нью-Йорку, Сеулі, Пекіні. Його маски відомі за кліпами Metallica, Slipknot, Avril Lavigne і показам Givenchy.

Як варіант прихопити одну з тих масок і відразу після зустрічі відправитися в ній на Весняний студентський бал 2019. Жарти жартами, а пари, що кружляють у вальсі, без перебільшення створюють атмосфера чарівництва і казки.

Геніальна класика - це безпрограшний рецепт прекрасного музичного вечора, сміливо раджу концерт Вівальді Пори року у виконанні камерного складу Ukrainian Classical Orchestra. А якщо хочеться чогось легкого і позитивного, тоді рекомендую одну з моїх улюблених комедій в театрі Шевченка - «Примадонни».

Музика, яка змушує вийти за рамки звичного ... Solo Piano з Вадимом Неселовськім. Почитавши про його творчість, точно можу сказати, що це дуже цікавий музикант і послухати його варто.

Середа 29.05
Вранці в середу в кав'ярні «Coffee & Waffles» відбудеться зустріч концептуального проекту «НеДура», найбільш просунуті жінки Харкова зберуться за стаканчиком смузі обговорити питання повсякденного життя жінки-керівника, навчання за кордоном, побудови сімейного бізнесу і навіть отримання гранту від Європейського банку розвитку та реконструкції, записатися на зустріч можна через інстаграм (https://www.instagram.com/nedyra.project)
Вечір можна провести насолодившись творами українських композиторів в Харківській філармонії на фольк-опері «Купало».
Або розмірковуючи про те, як з роками у жінки змінюються поняття любові, вірності, ідеального чоловіка і відносин - «Жінка і її чоловіки» комедія з Лілією Ребрик в театрі Шевченка.

Четвер 30.05
30 травня в книгарні Vivat українська фентезі-письменниця Дара Корній особисто презентує свою нову книгу "Місяцівна". А ввечері в рамках книжкового фестивалю відбудеться концерт поета і музиканта Олега Каданова в рок-барі "Стіна".

У Летопарке пройде Фестиваль молодіжних проектів UPSHIFT від UNICEF Ukraine - це вуличні лекторії на теми сексуальної освіти, поведінки в надзвичайних ситуаціях, антистрес-практики; майстер-класи з жестової мови, першої медичної допомоги, playback-театр, випробування Електроскейт, Танцювальний флеш-моб, вулична їжа, музика і неформальне спілкування.

З четверга і до кінця тижня в пляжно-розважальному комплексі "Акважур" пройде Фестиваль вуличної їжі "Food Fest Gastroman 2019" - фуд-корти і майстер-класи від кращих кухарів Харкова, конкурси та анімація, флешмоби та квести, спортивна зона для занять йогою і фітнесом, лекції та семінари по ПП і ЗСЖ, бебі і б'юті зони.

Вечір четверга можна провести мирно, в філармонії на так званому «Камерному вечорі в Парижі» або з «Піаніно в траві», з новою прем'єрою в театрі Шевченка, п'єсою французької письменниці Франсуази Саган.
А якщо в четвер несподівано захочеться чогось запального і яскравого, тоді рекомендую «Вечір фламенко» з артистами з Гранади Zin cale.

П'ятниця 31.05
У п'ятницю краса точно врятує Харків ... а все тому, що пройде фінал конкурсу краси та елегантності "Міс Харків" 2019, до речі, наш конкурс і раніше був унікальним явищем серед українських конкурсів краси, через те, що проводиться за оригінальним проектом вперше реалізованому в Україні.

Починаючи з п'ятниці в "Планета кіно" буде проходити кінофестиваль для дітей і підлітків "ЧілдренКінофест" - він покликаний познайомити дітей від 4-х років з новітніми європейськими фільмами і зі світовою кінокласикою, розвивати в Україні культуру сімейних походів у кіно і залучати дітей до створення кінофільмів.

Хардкорний вечір п'ятниці можна провести в Механике на музичному фестивалі Metal East, це будуть три дні живого «металу» і понад двадцять груп з усього світу.

Субота 01.05
Яскравим суботній сімейний ранок зробить Kindoland в ЛЕТОПАРКе - аніматори, ігри, призи, квести, цілий день насичених шоу: наукове, пінне, мильних бульбашок, поролонове, паперове; місто батутів, аквагрим, ляльковий театр, кулінарна студія, клоуни, ходулісти, фокусники, LEGO зона і це тільки перше, на що я звернула увагу. Думаю діти там будуть зайняті цілий день.

Ввечері великий ... ні, просто величезний екран 10х8 метрів транслюватиме фінал ліги чемпіонів на Міському Пікніку, футбольним фанатам на замітку;)

Не забуваємо і про добрі справи, суботній вечір можна провести на Благодійному концерті Gloria Vivaldi в прекрасному суспільстві артисток хору Teatro alla Scala Лурдес Мартінес і Амор Перез.

А першу літню ніч можна буде відсвяткувати разом з групою Zivert на відкритті сезону "Arizona Beach Club".

Неділя 02.05
Знайшла пізнавальну ранкову екскурсію "Бекетовські особняки - сімейні історії" - це пішохідна екскурсія по Харкову. У Вас будуть всі шанси почути те, про що не писали в книгах - сімейні історії Алчевських і Бекетових, і почути все це перебуваючи безпосередньо в їх особняках, думаю буде подвійно цікаво.

У неділю є час подумати про щось глобальне і серйозне. Цікавий івент з бізнес-футурологом Адріаном Сливоцьким «Давид перемагає: дисципліна безрозмірної перемоги» - це дводенний інтенсив, який змусить вибудувати власне бачення в глобальному масштабі, проаналізувати існуючу стратегію своєї компанії, зрозуміти, завдяки яким сильним сторонам вдасться відкрити новий шлях для переможної конкуренції в світовому контексті.

Для різноманітності можна заглянути в Харківський художній музей на виставку японських гравюр. А вечір провести за переглядом фантастичного кіно на фестивалі "BEST SCI-FI" 2019 - це неймовірні історії десь за гранню нашого розуміння, але вони можуть стати реальністю вже через кілька десятиліть або навіть років.

Ну а якщо захочеться старої доброї класики - тоді раджу на вечір балет Собор Паризької Богоматері в ХНАТОБі.

Бажаю відвідати якомога більше івентів на наступному тижні і відкрити для себе нові грані нашого улюбленого міста!

Харківський блогер і інфлюенсер Марія Рисак
Instagram - @marimomti

Марія Рисак

Редакція не впливає на зміст блогів та не несе відповідальності за ті думки, які автори висловлюють на сторінках Kharkiv.misto.in.ua
Марія Рисак: Харків книжковий, музичний, культурний, прогресивний і активний Марія Рисак: Харків книжковий, музичний, культурний, прогресивний і активний Reviewed by Редактор on 09:00 Rating: 5
На платформі Blogger.