Seo Services

Харків'ян запрошують на виставку про подорожі

Експозиція «Співучі барви ріднокраю» присвячена 80-річчю від дня народження художника. Про це повідомляють в ХОДА.

Вперше будуть представлені графічні твори Євгена Коровьянко періоду його навчання в Харківському державному художньому училищі, а також роботи, виконані в класичній техніці акварелі і темпери, що зберігаються в сімейному архіві вдови художника Ельвіри Солошенко. Вони присвячені пейзажам Слобожанщини, які художник дуже любив.

Художник багато подорожував по Україні. Його пейзажі свідчать про композиційному і колористическом майстерності, самобутньої творчій манері. Вона пов'язана з традиціями харківської пейзажної школи, де переважає любов до світлової передачі пейзажу, реалістичного пленеризм з приглушеною палітрою кольорів. Ці твори позначені відчуттям благородства виконання, легкості обрисів і силуетів, прозорості колірних плям.

У 1970-ті роки художник створює серію ліногравюр «Подорож по Україні», що відрізняється чітким звучанням лінії, своєрідною стилізацією форми. На виставці буде експоновано гравюра з цієї серії: «Котельва - батьківщина Сидора Ковпака» з фондів Харківського художнього музею.

Відкриття експозиції - 6 червня о 16:00.


Харків'ян запрошують на виставку про подорожі Харків'ян запрошують на виставку про подорожі Reviewed by Редактор ленты on 15:00 Rating: 5
На платформі Blogger.