Seo Services

Харківських дітлахів здивували історіями з мішка (ФОТО)


В Харківській обласній бібліотеці для дітей пройшла презентація першої книжки юного письменника.

Свою першу власну книгу презентував 16-річний підліток Микита Лукаш. Школяр однієї зі звичайних харківських шкіл, приймав участь у проекті "Школа молодого письменника", який зорганізували Харківській літературний музей, ГО "Всеукраїнське студентське братство "Еліта нації" та фонд Сергія Жадана. Після навчання у проекті Микита Лукаш видав у одному з харківських видавництв книгу під назвою "Мішечок історій Мішковинки". Окрім написання художньої прози юний літератор також пробує писати вірші.

В актовій залі Харківської обласної бібліотеки для дітей на зустріч з юним письменником зібрались школярі молодших класів ХЗОШ №5., бо саме на школярів молодших класів розрахована книжка Микити Лукаша. Діти почули різні захоплюючи історія з книжки, зачитані вголос самим автором. Він познайомив дітлахів з історіями про пригоди торбочки на ім’я Мішковинка та її друзів.
Також для дітей-учасників презентації були підготовлені різноманітні творчі конкурси та завдання.

За словами співробітниць ХОБД Микита Лукаш є активним читачем їх бібліотеки, і за час плідного читання хлопець помітно інтелектуально зріс. І дійсно, в розмові з кореспондентом Kharkiv.misto.in.ua юний письменник перелічив велику кількість прочитаних ним художніх та науково-популярних книжок, що не є типовим для його покоління.

"У нас, на тій школі молодого письменника, було щось типу практики - треба було "оживити" якусь побутову річ. Пані Ольга Черемська підказала мені таку річ - мішок. Можна сказати, що оповідання про цю річ - така собі психологічна повість.
Вчитися я хочу на хіміка, бо хтось колись сказав - "Поезія це хімія думок". Другою паралельною освітою, я хочу отримати філологічну - мабуть, українську. Бо мені потрібно підвищувати свій кваліфікаційний рівень у володінні мовою. Його ніколи не буває забагато", - розказав нам Микита Лукаш.

Примірник своєї книги Микита Лукаш люб’язно подарував бібліотеці, залишивши на пам’ять власний автограф.


  

Автор, фото: Олександр Кузьменко
Харківських дітлахів здивували історіями з мішка (ФОТО) Харківських дітлахів здивували історіями з мішка (ФОТО) Reviewed by Редактор on 10:30 Rating: 5
На платформі Blogger.