Seo Services

Марина Гвоздецька: Що і як говорити своїй дитині... мова-мислення або мислення-мова


Буквально вчора стала свідком досить неприємної сцени, коли мама на тротуарі вичитувала свого сина (років п'яти).

Стільки образливих слів та облуди, злості й ненависті, навіть я, доросла людина, не витримала би і розплакалася, але хлопчик, опустивши голову, стійко слухав який він ...  на думку його найдорожчої людини у світі ...

Я чітко розумію, що не можу когось змусити чинити так чи інакше щодо своїх дітей, кожен батько чинить так, як йому здається правильним. І я чітко розумію, що є батьки, які усвідомлено підходять до відносин з дітьми, які цікавляться основами виховання, дитячої психології та які, точно знають, що цьому треба вчитися!

Тому сьогодні стаття буде про те, Що ми говоримо (не важливо кому). Про нашу можливості висловлювати наше внутрішнє наповнення, наші думки і почуття - про нашу мову.
Щоб мати гарні взаємини з людьми і світом, дуже важливо звертати увагу на свою мову. Яка вона сьогодні? Ми мало звертаємо уваги на тон, яким говоримо, на те, який заряд несуть наші слова, руйнують вони або надихають, часто засмічуємо лайливими словами, які не тільки свідчать про рівень культури, але передають і заражають все навколо негативом.

Тим часом, існує прямий зв'язок «мислення = мова», «мова = мислення». Якщо розум здоровий, то і мова гідна. Здорове мислення завжди позитивно, ми не говоримо про недоліки інших, які не критикуємо, що не висловлюємо претензій, що не скаржимося! Зате щедро дякуємо, говоримо щирі приємності, компліменти!

За статистикою 90% всіх сварок і конфліктів відбувається через те, що ми про когось говоримо погано. Нам всім потрібно вчитися говорити в приємній, вдячної манері, контролюючи свої слова, тон, швидкість мови, її емоційне забарвлення.

Це, звичайно не означає, що потрібно брехати і прикрашати. Але це означає, що потрібно думати про людину, яка вас слухає. Чи приємно йому з Вами спілкуватися? А Вам сподобалося би спілкуватися з таким співрозмовником? Хотіли би Ви бути на місці хлопчика? І що Ви можете зробити вже сьогодні, щоб поліпшити цю ситуацію?

І пам'ятайте! Разом у нас все вийде!

З любов'ю до Вас і Наших дітей!) Марина Гвоздецька

Марина Гвоздецька

Редакція не впливає на зміст блогів та не несе відповідальності за ті думки, які автори висловлюють на сторінках Kharkiv.misto.in.ua
Марина Гвоздецька: Що і як говорити своїй дитині... мова-мислення або мислення-мова Марина Гвоздецька: Що і як говорити своїй дитині... мова-мислення або мислення-мова Reviewed by Редактор on 10:30 Rating: 5
На платформі Blogger.