Seo Services

Марина Гвоздецька: 11 ПРАВИЛ ЗДОРОВ'Я ДІТЕЙ в еру цифрових технологій



Ось і довгоочікуване літо!) У дітей з'явилося купа вільного часу. Хтось його розпланував, хтось - ні, але не відкрию секрет, що багато дітей заповнюють його просиджуючи з гаджетами.
Сьогодні психологи одностайні в думці, що цифрові технології мають величезний вплив на дитину.
У той час як батьки сперечаються про те, як мобільні пристрої впливають на соціальну, емоційну і фізичну сфери дітей, самі діти вже не можуть уявити своє життя без цих пристроїв. Психологи, в свою чергу, замислюються, як використовувати такий вплив мобільних пристроїв для розвитку дитини.
У використанні смартфонів дітьми є і переваги, і недоліки, і в той же час, потрібно пам'ятати про те, як цифрові технології можуть змінити життя майбутнім поколінням. Але у всьому потрібен баланс. І, щоб, користь гаджетів не перетворилася на шкоду потрібно обов'язково дотримуватися кількох правил:

1. Обмежуйте час використання дитиною мобільного телефону
Коли батьки управляють часом, протягом якого дитина користується мобільним телефоном, вони допомагають йому знайти для себе більше здорових занять. Так діти досягають балансу між використанням технологій і реальними взаєминами з людьми.

2. Заохочуйте фізичну активність
Надмірний час, який дитина проводить перед екраном комп'ютера або смартфону, призводить до нестачі фізичної активності, надмірної ваги та інших негативних наслідків. Заохочуйте дитину більше часу приділяти фізичним заняттям.

3. Звертайте увагу на психічний стан дитини
Психологи бачать зв'язок між популярністю соціальних мереж і мобільних технологій і зростаючими темпами депресії, тривожності і спроб суїциду. Батьки, які знають про симптоми психічних захворювань і дитячих травмах, можуть швидше допомогти дитині в разі потреби.

4. Навчіть дитину справлятися зі стресом
Найбільші проблеми виходять не від самих цифрових технологій, а від того, що вони роблять на дітей великий тиск і сильно прискорюють темп їх життя. Використання соціальних мереж призводить до того, що діти завжди доступні для спілкування з однолітками і порівнюють себе з іншими. Коли батьки вчать дитину технікам і способам зниження стресу, вони можуть поліпшити його психічне здоров'я.

5. Мотивуйте дитину більше спілкуватися з друзями
Легко подумати, що соціальні мережі розширюють можливості для спілкування і дружніх взаємин дитини з однолітками. Однак серед сучасних дітей і підлітків зростає почуття самотності. Батьки повинні залучати дітей до участі в масових заходах, які забезпечать дитині взаємодія з однолітками.

6. Використовуйте додатки для смартфону
Існують додатки для смартфонів, які допомагають батькам і дітям дотримуватися здорового способу життя. Діти можуть обмінюватися даними додатками один з одним, ускладнювати собі завдання і т.д.

7. Встановлюйте для дитини правила поведінки перед сном
Дослідження знаходять все більше і більше підтверджень того, що використання мобільних телефонів в спальні скорочує час сну. Однак сон вкрай необхідний дітям. Встановлюйте правила для всієї родини: наприклад, залишайте мобільні телефони в певному місці поза спальнею.

8. Розкажіть дитині про те, як відволікатися від мобільного телефону і зберігати безпеку
Коли людина використовує мобільний телефон, це відволікає її увагу від інших речей. Наприклад, якщо підліток буде відволікатися в телефон на ходу, це значно збільшить ризик різних травм і негативних подій. Діти повинні розуміти, що їх здоров'я і безпека важливіша, ніж розмова телефоном.

9. Поясніть дитині, що використання цифрових технологій не завжди означає високу продуктивність
Дослідження показують, що досягнення в області цифрових технологій не завжди призводять до зростання продуктивності. Більш того, в більшості розвинених країн продуктивність знизилася з появою смартфонів. Можливо, смартфони і спрощують наше повсякденне життя, але вони не роблять нас більш ефективними. Продуктивність і успішність дитини залежать від його вміння досягати результатів, а також від вашої зворотного зв'язку і підтримки.

10. Поясніть дитині правила поведінки в Інтернеті
У міру дорослішання дитини вам слід обговорити з нею такі питання: якою особистою інформацією можна ділитися в Інтернеті, а якою - не можна; як допустимо спілкуватися в Інтернеті, а як - ні; як обговорювати в соціальних мережах важливі теми. Спілкуючись в Інтернеті з однолітками, дитині важливо пам'ятати про власну безпеку.

11. Розвивайте в дитині людські якості.
У міру розвитку цифрових технологій у дітей зменшується досвід реального спілкування з однолітками. Дайте дитині можливість грати, займатися творчістю, проявляти цікавість до навколишнього світу.

В одній з наступних статей я розповім про гімнастику для очей, яка дозволить попередити негативний вплив гаджетів на зір наших дітей. Не пропустіть!)

І пам'ятайте! Разом у нас все вийде!)
З любов'ю до Вас та Наших дітей!) Марина Гвоздецька)
Марина Гвоздецька

Редакція не впливає на зміст блогів та не несе відповідальності за ті думки, які автори висловлюють на сторінках Kharkiv.misto.in.ua
Марина Гвоздецька: 11 ПРАВИЛ ЗДОРОВ'Я ДІТЕЙ в еру цифрових технологій Марина Гвоздецька: 11 ПРАВИЛ ЗДОРОВ'Я ДІТЕЙ в еру цифрових технологій Reviewed by Редактор on 13:25 Rating: 5
На платформі Blogger.