Seo Services

Місто у безмірі барв: Чугуїв


Чугуїв вдруге отримав перемогу у конкурсі культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження» Міністерства культури України. Ця подія сталась у рік 175-річчя від дня народження видатного майстра живопису Іллі Рєпіна, повідомляє Відділ культури і туризму Чугуївської міської ради.

Проект має назву «Місто у безмірі барв», адже саме таким Чугуїв бачать художники, які його відвідують – яскравим, у безмірі барв.

Реалізація проекту дозволить залучити грантові ресурси у розмірі 540 тис. грн., які за умовами конкурсу будуть використані на проведення культурно-мистецького заходу.
Впровадження ідеї проекту дозволить на державному рівні відзначити ювілей нашого земляка Іллі Рєпіна за рахунок коштів державного бюджету (Міністерства культури України). У відповідності до умов конкурсу грантові кошти буде спрямовано саме на організацію святкування ювілею художника, а не капітальні видатки, такі як, наприклад, поліпшення інфраструктури міста.

Унікальність проекту «Місто у безмірі барв» є у тому, щоб розкрити новий подих культури – наповнити культурну спадщину життям мистецтв, створити взаємозв’язок між видами мистецтва за допомогою сучасних технологій та культурного надбання минулих поколінь. Це підвищить культурно-мистецьке освідомлення не тільки мешканців міста, але й гостей та туристів.

Реалізація проекту сприятиме продовженню реалізації стратегічних напрямків міста Чугуєва як потужного культурно-туристичного бізнес-центру, зручного для його мешканців, а також відкритого для гостей та туристів.

«Місто у безмірі барв» стане центром впровадження сучасних видів мистецтва, що надасть можливість згуртувати не тільки творчі особистості, а й сприятиме збереженню культурної спадщини для нинішніх та майбутніх поколінь. Громади повинні гуртуватися навколо історико-культурної спадщини з метою підвищення ролі культури, адже культура дійсно сприяє економічному розвитку територій.


Місто у безмірі барв: Чугуїв Місто у безмірі барв: Чугуїв Reviewed by Редактор on 16:30 Rating: 5
На платформі Blogger.