Seo Services

Школярі - призери міжнародних фізичних турнірів

Харківські школярі завоювали медалі на міжнародних турнірах з фізики.

Так, команда учнів Харківського ліцею №161 «Імпульс» другий рік поспіль завойовує срібні медалі на Міжнародному турнірі юних фізиків.

Один з найскладніших наукових конкурсів в світі проходив з 6 по 13 липня в місті Варшава (Польща). У ньому взяли участь 38 команд з різних країн. Харків представили п'ятеро учасників - Володимир Мащіц, Семен Кононенко, Ілля Шкірко, Ілля Хорошко і Дарина Гончар. Команду підготували доцент фізичного факультету Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, заслужений учитель України Захар Майзеліс і переможець торішнього турніру, студент другого курсу університету Григорій Овчаренко.

Крім того, харківські школярі посіли третє місце на Міжнародній фізичної олімпіаді (IPhO), яка проходила з 7 по 14 липня в Тель-Авіві (Ізраїль). У ній взяли участь школярі з усього світу. Україну представляли п'ятеро учнів, в тому числі випускники Харківського фізико-математичного ліцею №27 Кирило Ковальчук та Анастасія Кутах. Харків'яни завоювали бронзову нагороду. Всього на рахунку української збірної - одна срібна і три бронзові медалі.


Школярі - призери міжнародних фізичних турнірів Школярі - призери міжнародних фізичних турнірів Reviewed by Редактор ленты on 10:03 Rating: 5
На платформі Blogger.