Seo Services

Гвардійці-кулеметники вдосконалювали свої вміння під Харковом



Гвардійці Східного територіального  об’єднання провели спеціальні збори кулеметників. Заняття відбувалися під Харковом. Учасники зборів вправлялися у володінні кулеметом та ручним кулеметом Калашникова. Це озброєння широко використовуються у сучасних військових конфліктах.

Стрільбище військової частини 3005 розташоване поблизу села Васищеве. Тут зібрали кулеметників з усіх гвардійських частин Харкова, Сум, Маріуполя, Слов’янська, Охтирки. Протягом тижня інструктори зганяли з учасників зборів по «сім потів» на полігоні та надавали ґрунтовні теоретичні знання.
«Кулеметник має розумітися та тонкощах балістики. Він має знати як поведе себе куля за різних умов, має знати, що таке постріл, і як його максимально правильно здійснити. Наразі військовослужбовці виконують дев’яту вправу навчальних стрільб. Стрільба ведеться з різних положень на відстань сто, двісті та триста метрів з ручного кулемета Калашникова, час обмежений підняттям та опусканням мішені. Вправа – корисна, має багато практичних елементів», – пояснив командир відділення інструкторів військової частини 3005 Сергі    й Шкабатура

Один з найбільш досвідчених учасників зборів кулеметник військової частини 3005 Олександр Денчик. Колишній поліцейський, брав участь в Антитерористичній операції. На таких заняттях він вже не перший раз. Йому до душі більше припали саме практичні вправи: тактика та стрільба. 

«Стріляємо по відстані 100-200 та 300 метрів на позначку 3 до трьохсот метрів і цілюся під зріз мішені. Кучність у мого кулемета приблизно 18 сантиметрів від центру, де я цілюсь і постійно попадаю в ціль», – розповів Олександр.

У зборах взяли участь не лише контрактники,а й строковці. Сергій Гусейнов служить у Слов’янському полку, від занять лишився у захваті:

«Робили практично все. Все було: від медицини ідо проходження вогневих рубежів. Побачили, що треба прикривати одне одного, відчули все на собі та своїх товаришах. Зрозуміли, що таке бути справжнім чоловіком і гвардійцем», – запевнив Сергій Гусейнов

Рівень підготовки учасників зборів, та їхня мотивація залишила задоволеними керівництво занять.

«Особовий склад продемонстрував високий ступінь засвоєння знань та навичок. Була здійснена теоретична та практична підготовка кулеметників. Особовий склад чітко дотримувався заходів безпеки, дуже серйозно підійшов до виконання вправ навчальних стрільб. Віддавався на повну на заняттях з тактичної медицини, інженерної підготовки, зокрема обладнання одиночних окопів та маскування позицій»,– підсумував офіцер відділення бойової та спеціальної підготовки Східного територіального управління Національної гвардії України майор Олег Лукачинець

Підготовлений кулеметник дуже цінується у гвардійських підрозділах. Він здатний надати потужну вогневу підтримку своїй групі у разі потреби. Його озброєння має вищу точність та більшу дальність і ефективної стрільби. Нагадаємо також, що під час війни на сході України проти російських окупантів, згадані переваги наштовхнули деяких снайперів (по обидва боки лінії фронту) на ідею обладнувати кулемети оптичними прицілами – даний гібрид виявився доволі ефективним, хоч і не набув масового поширення.



Автор, фото: Сергій Молотков
Гвардійці-кулеметники вдосконалювали свої вміння під Харковом Гвардійці-кулеметники вдосконалювали свої вміння під Харковом Reviewed by Редактор on 13:30 Rating: 5
На платформі Blogger.