Seo Services

Військові лікарі з Харкова стали лауреатами Державної премії в галузі науки і техніки

Харків'яни разом з київськими колегами вже отримали 46 патентів на медичні інструменти, серед яких «чудо-магніти», що дозволяють видаляти до 96% сторонніх тіл при вогнепальних пораненнях.

Про це повідомляють в ХОДА.

Державні премії присудили групі військових і цивільних лікарів за напрямком: «Новітні технології діагностики і лікування бойових вогнепальних травм і їх наслідків». Про це повідомили в Інформаційному агентстві Міністерства оборони України в м Харків.

Серед нагороджених були і офіцери Військово-медичного клінічного центру Північного регіону: провідний хірург Північного регіону полковник медичної служби Віктор Біленький і начальник клініки невідкладної медичної допомоги підполковник медичної служби Володимир Негодуйко.

«Левова частка спільної роботи проводилася на Сході України протягом останніх п'яти років. За цей час ми провели унікальну і копітку роботу, в результаті якої вже є 46 патентів, і на цьому ми не зупиняємося », - зауважив полковник медичної служби Віктор Біленький.

Серед найвідоміших винаходів медиків можна назвати малий і великий набори хірургічного магнітного інструменту. Цей винахід в армії вже охрестили «чудо-магнітом», адже завдяки йому є можливість видалення сторонніх тіл до 96%.

«Тільки після впровадження в лікувальній практиці малого« чудо-магніту », який спочатку вступив« на озброєння »медичних підрозділів на Донбасі, вдвічі зменшилася кількість хірургічних втручань в ході лікування поранених. Середній час операцій з видалення сторонніх тіл зменшилися практично в 3 рази. В цілому термін лікування поранених скоротився на 10% (або майже на 6 діб). Кількість ускладнень зменшилася в 2 рази. Ну, а економію державних коштів можна виміряти десятками мільйонів гривень », - пояснив підполковник медичної служби Володимир Негодуйко.

За його словами, саме завдяки спільній діяльності цивільних і військових медиків в нашій державі вперше провели фундаментальні дослідження ланок патогенезу сучасних вогнепальних поранень з експериментальною розробкою і клінічним впровадженням нових методів діагностики.

Як зазначив начальник Військово-медичного клінічного центру Північного регіону полковник медичної служби Юрій Подолян, заклад співпрацює з більш ніж 50-ю громадськими установами, що займаються лікуванням або дослідженнями в галузі охорони здоров'я.
Військові лікарі з Харкова стали лауреатами Державної премії в галузі науки і техніки Військові лікарі з Харкова стали лауреатами Державної премії в галузі науки і техніки Reviewed by Редактор ленты on 12:00 Rating: 5
На платформі Blogger.