Seo Services

Харків'яни візьмуть участь у міжнародному турнірі юних фізиків

Харків'яни візьмуть участь у міжнародному турнірі юних фізиків.

Про це повідомляють в ХОДА.

Інтелектуальні змагання пройдуть з 6 по 13 липня у Варшаві (Польща).

В цьому році, як і в минулому, Україна на турнірі представлятиме команда Харківського ліцею № 161 «Імпульс», яка стала переможцем національного відбору - Всеукраїнського турніру юних фізиків.

Для турніру команди вирішують 17 дослідницьких завдань, які публікуються майже за рік до турніру. Потім на турнірі команди доповідають рішення задач один одному і відстоюють в форматі фізбою.

«Зараз закінчуємо презентації, обговорюємо, як відповідати на питання, готуємо питання доповідачам з інших країн, - розповідає Заслужений вчитель України, доцент фізичного факультету Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна Захар Майзеліс, який брав участь в підготовці харківської команди. - Тематика завдань - найрізноманітніша. Найчастіше вони є мультіфізіческімі, поєднують кілька розділів фізики. Тому завдання, з одного боку, дуже цікаві школярам, ​​а з іншого - дають можливість продемонструвати всі їхні знання ».

До складу харківської команди в цьому році увійшли п'ятеро учасників - Володимир Мащіц, Семен Кононенко, Ілля Шкірко, Ілля Хорошко, Дар'я Гончар.

У прес-службі Каразінського нагадують, що в минулому році команда учнів Харківського ліцею №161 «Імпульс» отримала срібну медаль в півфіналі турніру, який проходив в Пекіні (Китай).


Харків'яни візьмуть участь у міжнародному турнірі юних фізиків Харків'яни візьмуть участь у міжнародному турнірі юних фізиків Reviewed by Редактор ленты on 16:00 Rating: 5
На платформі Blogger.